Besenyszög a  Millér-parti város

Besenyszögi Óvodásokért Alapítvány

A Falusi Civil Alap támogatásával valósul meg a Besenyszögi Óvodásokért Alapítvány eszközbeszerzése

A Besenyszögi Óvodásokért Alapítvány 2021 áprilisában a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Falusi Civil Alap felhívásra pályázatot nyújtott be eszközbeszerzés céljából. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így az alapítvány 1.954.400.- Ft vissza nem térítendő támogatást kapott.

A pályázat azonosító száma: FCA-KP-1-2021/3-000267

A projekt keretében az egészségre életmódra nevelést elősegítő eszközök beszerzésére kerül sor: mozgáskotta eszközkészlet, udvari játékok, mezítlábas tanösvény, sószoba modernizálása.


Pályázati azonosító: NEA-UN-19-Ö-V-0154
Családi összetartozás erősítése az óvodában
címen a Besenyszögi Óvodásokért Alapítvány pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alap által meghirdetett felhívásra. Célunk megvalósításához 2.454.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk el, melyet a 2019. április 1. – 2020. március 31. közötti időszakban használhatunk fel.
Alapítványunk 2001. évi megalakulása óta azért tevékenykedik, hogy a Besenyszögi Eszterlánc Óvoda működési feltételeit javítsa, gazdagítsa, továbbá az intézménybe járó gyermekek nevelését, képességük fejlesztését minél változatosabb formában és módon segítse. Az óvoda, mint intézmény legközvetlenebb partnerei a családok, ennek következményeképp az alapítvány is elsődlegesen az ő támogatásukkal, együttműködésükkel képes megvalósítani céljait.
A 3-7 éves gyermek fejlődésének színtere elsődlegesen a család, annak kiegészítője az óvoda. Célként fogalmazódott meg a családi, szülő-gyermek kapcsolatok mélyítése az óvodai, közös programokon való részvétellel. A szülők fejlesztése, a családok óvodába vonzása a felnövekvő nemzedék sikerét, boldogságát alapozza meg. A generációk közötti kapcsolatok mélyítését, a szülői szerep előtérbe helyezését, a családban élők egymásra figyelését, a gyermekek szeretetteljes érzelmi fejlődését kívánja támogatni az alapítvány. A pályázatban megfogalmazott társadalmi szükséglet időszerűségét bizonyítja, hogy elbírálása sikeres volt.
A pályázat szakmai része lehetőséget biztosít szülőknek szóló előadások szervezésére, szakkönyvek tanulmányozására, időszaki kiállítások rendezésére az óvodában. Több alkalom nyújt lehetőséget arra, hogy a szülő óvodai programokon játsszon gyermekével, hogy a családok egyszerűen és természetesen együtt legyenek. Gyermekkoncertek, kézműves foglalkozások, játékos vetélkedők, táncház, vendégfogadások valósultak meg változatos formában a különböző rendezvényeinken: Családi Nap, Szent Mihály napi mulatság, Gyermeknap, Farsang, Évzáró-Party, adventi játszóház. Az óvodai csoportok kiránduláson vehettek részt a Bagolyvár Vadasparkba, finanszírozva a buszköltséget és belépőjegyek árát. Ovi-újság és ovi-nyitogató kiadványainkkal az óvoda-család kapcsolatát kívánjuk mélyíteni.
A működéshez, megvalósításhoz szükséges tárgyi eszközök biztosítása elengedhetetlen a magas színvonalú családi, óvodai programok megvalósításához. A pályázat által sor kerül újabb udvari játékeszközök, fa kerti padok és gyermek méretű kiülők megvásárlására, az óvodai öltözők körpadjának felújítására, valamint a kiállítások lebonyolításához paravánok beszerzésére. Modern informatikai eszközökkel (hangszórók, hangfal, magnó, laptop, fényképezőgép) a gyerekek és családtagjaik élményeit kívánjuk fokozni.
A megvalósuló rendezvények, programok a hagyományok megteremtésével mind a család, mind az óvoda életét gazdagítják.

Válócziné Szakali Tünde
alapítvány elnök