Besenyszög a  Millér-parti város

Kertbarát Kör Besenyszög

NEA támogatásból „zöldül” Besenyszög

A Kertbarát Kör Besenyszög pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alap 2021. évi felhívására, melynek eredményeként 1.400.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült szakmai programjának megvalósítására és működésének támogatására.

A pályázat azonosító száma: NEAO-KP-1-2021/10-000936

Az Egyesület a megítélt támogatásból településszépítő tevékenységet végzett, fák és más növények kerültek elültetésre a településen több helyszínen: a könyvtár előtt, az óvoda és a bölcsőde udvarán, valamint közterületeken. Célunk, hogy egészséges és szép környezetet teremtsünk a lakosság számára. Az egyesület tevékenységéhez kapcsolódó eszközbeszerzésre is sor kerül.

NEA támogatásból szervezett programokat a Kertbarát Kör Besenyszög

A Kertbarát Kör Besenyszög pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alap 2020. évi felhívására, melynek eredményeként 2.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült szakmai programjának megvalósítására és működésének támogatására. A pályázat azonosító száma: NEA-UN-20-O-V-0117

Az Egyesület a megítélt támogatásból szakmai programokat valósított meg: egészséges ételkészítést bemutató programot – lecsófőzést és lángossütést szervezett a Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak 2020 szeptemberében. A program hozzájárult a gyerekek egészséges életmódra neveléséhez, valamint új ismeretekre tettek szert.

Az év végén településszépítő, faültető programokra került sor több alkalommal és helyszínen: közterületeken, a bölcsőde udvarán, a polgármesteri hivatal előtt. A program célja, hogy egészséges és szép környezetet teremtsünk a lakosság számára.

A támogatás segítségével Egyesületünk faházának karbantartására is sor került, a faház külső, állagmegóvó festését tudtuk elvégezni.