Besenyszög a  Millér-parti város

„Fogadj örökbe egy virágládát!”

Kisvárosunk szebbé tételére a Besenyszögi Önkormányzati Hivatal virágosítási akciót hirdet a besenyszögi lakosok (magánszemély, civil szervezet, vállalkozás) részére.

A Dózsa György úton, valamint a Szabadság téren már korábban elkezdődött a virágosítási folyamat, amit idén szeretnénk tovább bővíteni a Besenyszög főútjának, a Damjanich út felvirágosításával.

A főúton húzódó gyalogos és kerékpárút mellé virágládák kerülnének elhelyezésre, melyet a  településért tenni kívánók „ örökbe fogadhatnak ”. Az örökbe fogadás magába foglalja a virágosítási feladatokat (virág, kiültetés, gondozás stb.), melyet a jelentkezők saját költségükön végzik.

A jelentkezők a virágládákra, ha igényt tartanak rá, feltüntethetik adataikat. Nyár végén a legszebb virágládák díjazásban részesülnek.

Jelentkezési határidő: 2024. április 30.

Jelentkezési szándékát jelezheti az Önkormányzati Hivatalban személyesen (Dózsa György út 4.),telefonon:56/487-002/1.mellék, vagy e-mailben:szakali.angela@besenyszog.hu

Kérjük a lakosság segítségét a további közterületek virágba borításában! Szeretnénk, ha az ingatlantulajdonosok a saját maguk előtti területre – lehetőségükhöz mérten – ültetnének virágokat, szabad földbe vagy ládába, dézsába, egyéb edénybe, melyet gondoznának. A Dózsa György úton és a Chiovini Ferenc úton a virágládák adottak. Köszönet azoknak az itt lakóknak, akik ez idáig is gondozták a virágládákat!   

Továbbá, akinek van otthon a szükségesnél több virághagymája, egyéb szaporítóanyaga, szívesen fogadjuk felajánlását, melyet közterületek, virágládák szépítésére fordítanánk!

„Tegyük együtt szebbé Besenyszögöt!”

Hírek